Dinçer'in Bloğu

Blok derken; basketboldaki bloktan bahsediyorum, yazım yanlışı yok.. (Bkz. Sayfanın sağındaki resimde 7 numaraya yaptığım blok) Ama hazır blok olayına girmişken bir de blog olayına girsem fena olur mu? Bence olmaz. Hadi buyrun...

Salı, Eylül 13, 2005

DataGrid İçeriğini Excel’e Aktarmak…

ASP.NET ile çalışıyorsanız mutlaka DataGrid kullanmışsınızdır. Üzerine bir kitap yazılabilecek kadar kompleks bir bileşen olan DataGrid en basit haliyle veritabanından aldığımız verileri bir tablo halinde sayfamızda kullanıcıya göstermemizi sağlıyor. Kullanıcının en çok istediği şeylerden biri de, bu tabloyu Excel’e aktarıp üzerinde çalışabilmek. Ben de kendi DataGrid’imi Excel’e aktarmak için küçük bir “googling” sonrası sorunumu çözen çok yararlı bir kod parçacığı ile karşılaştım. Buraya tıklayarak gideceğiniz CodeProject sayfasında bulunan kodu indirip projenize ekledikten sonra tek yapmanız gereken Excel’e aktarım butonunun aksiyonuna şu kod parçacığını girmek:

private void ExportLinkButton_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
string strTitle = “Herhangi bir dosya adı”;
new DataGridExcelExporter(this.DataGridAdi , this.Page).Export(strTitle);
}

Bir de, indirip projenize eklediğiniz “DataGridTool.cs” dosyasının içinde bulunan CSS dosyasının adresini kendi projenizde kullandığınız CSS adresine yönlendirirseniz, oluşacak olan Excel dosyanın formatı da sizin istediğiniz formatta olacaktır.
Sonuç olarak size tavsiyem, tekerleği yeniden keşfetmeye çalışmaktansa hazırda olan bu bileşeni alıp kullanmak… Pişman olmayacaksınız :-)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home